Intro-møde 2021

Skal du i kajak i år?

Kom til et intromøde torsdag d. 29.4 kl. 17.30 i klubhuset, IF Frem Havkajak. Her giver vi en udendørs rundvisning i klubben og dens faciliteter. Du kan se nogen af medlemmerne stå til havs. Vi fortæller om klubben og om frironingsuddannelsen, kigger på kajakker og svarer på dine spørgsmål.

For alle nye medlemmer eller bare nysgerrige. Vi mødes udendørs og med god afstand. Du finder os på Søndre Mole.

Udgivet i Nyheder | Skriv en kommentar

Nyt medlem foråret 2021? Læs mere her

Kom på vandet med IF Frem Havkajak

Foråret er lige om hjørnet og sæsonen for aktiviteter på vandet står for døren. Skal du med på vandet i år i havkajak eller på SUP, så er det nu du skal gribe chancen og sikre dig plads på begynderholdene i IF Frem Havkajak.

Nye roere får lært grundlæggende færdigheder i kajakken og får også prøvet kræfter med forskellige redninger, øvelser og aktiviteter på vandet.

Opstart foregår på små hold og følger myndighedernes retningslinjerne for Corona-sikker træning. Det betyder også, at der i 2021 er et mere begrænset antal pladser end normalt. Vil man være sikker på at komme på hold, er det derfor en god ide at tilmelde sig hurtigt.

Klubben starter nye almindelige hold tirsdag, onsdag og torsdag i foråret 2021 midten af maj. Træningen foregår over 6-7 uger og det betyder, at man kan have gennemgået sin friroeruddannelse omkring sommerferien. Klubben tilbyder mulighed for at opnå færdighederne til IPP2/ DGI Havkajakroer 1.

IF Frem Havkajak

IF Frem Havkajak er en mindre klub med omkring 60 medlemmer og har tilhørsforhold i friluftsafdelingen i IF Frem Bjæverskov. Klubplads ligger dog ved Søndre Strand i Køge, hvorfra alle aktiviteterne udgår.  Klubben råder over omkring 20 fuldt udstyrede klubkajakker af forskellige fabrikater og størrelser, så der er noget for en hver smag. En del medlemmer ror i egen kajak. Klubben har to aftenhold i havkajak, så der er altid mulighed for at finde nogle til at tage på tur med. Der er desuden hold for Stand Up Paddleboarde´re. Er du interesseret i at vide mere, kan du kontakte klubben og høre, hvordan du selv kommer i gang. Læs mere på klubbens hjemmeside https://iffrem-havkajak.dk/

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Nye medlemmer 2021

Der er endelig kommet nyheder om hvordan vi kan få lov at starte om i kajakklubben i forårssæsonen 2021.

Her på siden kan du derfor snart læse mere om hvordan du bliver medlem, om sæsonstart mv.

Du kan allerede nu kontakte os hvis du ønsker at blive skrevet op til sæsonstart 2021.

Vi glæder os til at komme i gang!

 

Udgivet i Nyheder | Skriv en kommentar

Havkajak og Stand Up Paddleboard med IF Frem Havkajak

Drømmer du om friheden og den rene luft på vandet, fantastiske naturoplevelser og nye fysiske udfordringer? Så er havkajak eller Stand Up Paddle (SUP) måske lige noget for dig!

Man kan nu prøve kræfter med kajak og SUP på det grundlæggende kurser der starter fra medio maj. På kurserne lærer deltagerne de grundlæggende færdigheder om udstyret og sikkerheden, samt prøver kræfter med forskellige øvelser og aktiviteter på vandet, der udfordrer både fysisk og mentalt. Man lærer hvordan man sidder i en kajak eller står på et SUP Board og den eneste forudsætning er, er at  man skal være glad for vand, friluft og fantastiske naturoplevelser. Kajaksporten er en meget populær fritidsaktivitet og er sundt for krop og sjæl. Klubben tilbyder mulighed for at opnå færdighederne til IPP2/ DGI Havkajakroer 1.

IF Frem Havkajak

IF Frem Havkajak er en mindre klub med ca. 50 medlemmer og har tilhørsforhold i friluftsafdelingen i IF Frem Bjæverskov. Klubplads ligger ved Søndre Strand i Køge, hvorfra alle aktiviteterne udgår.  Klubben råder over 20 fuldt udstyrede klubkajakker af forskellige fabrikater og størrelser, så der er noget for en hver smag. En del medlemmer ror i egen kajak. Klubben har to aftenhold i havkajak og som noget helt nyt udbydes der fra i år et aftenhold i Stand Up Paddleboard og et daghold for 60+ eller andre med tid i dagtimerne.

Træningen foregår afhængigt af vejrliget langs kysten, i havneområdet eller på Køge Å/Tryggevælde Å. Træningen kan også foregå på andre lokaliteter, idet klubben råder over trailer til transport af kajakker/SUP og udstyr. Klubben planlægger endvidere 8-10 fælles udflugter i løbet af sæsonen, bl.a. ture til Stevns og Møns klinter, Roskilde Fjord, Københavns Havn og weekendture til Nakskov Fjord, Sydfynske Øhav eller skærgården i Sverige. For de der har egen kajak eller SUP board er der mulighed for opbevaring i klubbens containere.

 

Udgivet i Nyheder | Skriv en kommentar

Vil du ro havkajak i foråret 2020?

Har du altid drømt om at prøve at ro havkajak? Elsker du at komme på vandet?

 • Kan du lide sjov og leg i bølger?
 • Eller er du mere til en tur i stille vand og nyde solnedgangen?
 • Vil du lære grønlandrul?
 • Vil du på tur til Stevns Klint og se klinten ude fra kajakken?
 • Vil du være medlem af en lille kajakklub med et stort sammenhold og stor fokus på at tage godt imod nye medlemmer?
 • Vil du have en god og sikker start på dine kajakeventyr?

Kan du sige ja til en eller flere, så er det nu, du skal læse med her, så du kan komme med på vandet til foråret i 2020. Havkajak er for alle, uanset alder, udformning og fysik.

Der er flere muligheder for at komme og prøve, om det er noget for dig. I 2020 tilbyder vi følgende (Opstart er forrykket pga. Coronavirus):

 • Introdag i Svømmehal. Kom til en gratis og uforpligtende introdag i Herfølge Svømmehallen. I svømmehallen får du prøvet at sidde i kajakken, prøver at tippe kajakken og komme ind og ud af den. Alt sammen under trygge forhold med instruktører klar på sidelinjen og i varmt vand.
  Der har været flere muligheder i løbet af sæsonen og nogle dage er blevet aflyst pga. Corona).
 • Introdag på Køge Bugt. Du kan også komme til en gratis og uforpligtende introdag i kajakklubben. Kom og besøge vores klubhus, der ligger på Søndre Strand. Få en snak om klubben, medlemskabet, mulighed for at låne kajak, redningsveste, udstyr og meget andet. Du kan på denne dag også få en tur langs stranden i selskab med erfarne instruktører, for at se om det er noget for dig.
  Denne dag er desværre også aflyst.
 • Hvis du har besluttet dig til, at du vil i gang, kan du melde dig til vores introduktionskursus. Der er plads til 12 max. Deltagere efter først-til-mølle-princippet. Ved stor interesse oprettes der venteliste og introkurset gentages evt. efter sommerferien 2020.
  OBS! Datoen er flyttet pga. Corona-virus. Klubben kontakter de tilmeldte direkte vedr. ny dato.
  Det foregår nu i stedet lørdag og søndag den 16.5.+17.5. 2020 fra kl. 8.30 – 17.30. (Kræver tilmelding). Der er to instruktører på så vi har mulighed for at inddele i mindre hold. Grej er personligt i løbet af kurset mv., så det kommer til at foregå under betryggende forhold. Er du tilmeldt, får du direkte besked om dette.

 

Udgivet i Nyheder | Skriv en kommentar

Går du med en drøm om at lære at ro kajak? Forår 2019

Nogle teknikker øves i svømmehallen i trygge rammer.

Så er tiden inde til at lære det nu, så du kan komme med på vandet allerede her i foråret. Kom til IF Frem Havkajaks informationsaften onsdag den 24. april kl. 19 i klubhuset på Søndre strand. Havkajak er for alle, uanset alder, udformning og fysik. 

Der vil være kaffe og the samt lidt sødt til ganen. På denne aften vil du høre mere om det at ro kajak, se klubben, kajakker, udstyr og snakke med vores instruktører. Der vil også være mulighed for tilmelding til klubbens intro-/frironingsforløb, som i løbet af 19 timer gør dig klar til at følge med selv vores mest rutinerede roere. 

Foreningens klubhus ligger ved ”Udsigten” yderst på Søndre Mole i Køge ved siden af Valkyrien.

I år foregår frironingsforløbet fordelt på to søndage (5.maj og 26. maj) og det er det du skal tilmelde dig for at blive medlem i klubben her i foråret. Frironingsforløbet foregår afhængigt af vejret ved Søndre Strand i Køge og/eller Køge Lystbådehavn. Ved tilmelding nu for du endvidere mulighed for at starte dit kajakforløb i svømmehallen i Herfølge under trygge og sikre rammer. Vi har svømmehallen følgende  tidspunkter: 26/4 kl. 20.00 , 28/4 kl. 13.00 og 12/5 kl. 13.00. Indholdet af frironingsforløbet kan ses her: Beskrivelse af indhold til havkajakroer I (PDF-fil). 

Klubben har kajakker, pagajer, redningsveste og alt andet udstyr. Du skal selv have beklædning med efter vejret.

Ved stor interesse gentages forløbet senere på sæsonen. Kontakt os derfor gerne og tag en snak, hvis du  evt. vil skrives på ventelisten til næste hold.

 

Udgivet i Nyheder | Skriv en kommentar

Har du lyst til at lære at ro havkajak i sikre rammer? 

Vil du finde ud af, om havkajak er noget for dig, så er der nu mulighed for at prøve kajak af i trygge og sikre rammer med erfarne instruktører på sidelinjen.

Bemærk: Arrangementet i svømmehallen finder sted Herfølge og det kræver tilmelding, se nedenfor.

Søndag den 22. april kan du komme i svømmehallen og prøve kræfter med en havkajak under helt trygge rammer. ”Vi møder ofte mennesker, som er bange for, at sidde i en havkajak. De er usikre på, om de kan komme ud af kajakken, hvis de skulle vælte”, udtaler instruktør Henning Nielsen fra IF Frem Havkajak og fortsætter: ”Det afholder nok mange for at få det prøvet af og det er synd, for alle kan komme ud af kajakken”. Går man med en drøm om at sejle havkajak, så er chancen der nu for at få prøvet det af.

Skulle du få yderligere blod på tanden, så tilbyder klubben i samarbejde med DGI i år også en unik mulighed for at få et gratis introduktionsforløb på 3×3 timer i kajakken. På denne måde får man mulighed for, at se om havkajak er noget for én selv, uden at skulle melde sig ind i klubben først.

Foreningens klubhus ligger ved ”Udsigten” yderst på Søndre Mole i Køge ved siden af Valkyrien. Der er ikke venteliste på optagelse.

Læs mere om klubben på hjemmesiden www.iffrem-havkajak.dk

Udgivet i Nyheder | Skriv en kommentar

Parkering

Der er nyt om parkering ved klubhuset.

Se straks siden her for at få en tilladelse til parkering.

 

Udgivet i Nyheder | Skriv en kommentar

Nyt galleri fra tur til Bøgeskoven

Se billeder fra turen her på siden.

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Hyggeaften og foredrag

Her følger information vedr. programmet for hyggeaftenen fredag den 10. februar. Medlemmernes familie/pårørende er velkomne.

Mødested: IF FREM Bjæverskov, Halvejen 14 -4632 Bjæverskov

Program:

 • Vi mødes kl. 18.00.
 • Herefter Regitses flæskestegs sandwich. Hertil øl/vin/vand.
 • Kl. 19.00 til ca.20.30: Foredrag med Nenia Zenana der roede Danmark Rundt i 2015. Kaffe og kage.
 • Info om nye tiltag m.m.
 • Præsentation af friroede medlemmer.
 • Kort info om planlagte aktiviteter og ture. Sværhedsgrad, ro i 2 hold m.m. Nye medlemmer skal før de tilmelder sig på ture godkendes af turleder.
 • Billeder og film fra medlemmer. Medbring evt. USB stik.
 • Hyggesnak.

Tilmelding i roseddel: http://frem.roseddel.dk/kunde/calendar.php eller til Arne Thanning.
Tilmelding senest: Fredag den 3. februar. Pris for deltagelse 30 kr. Tag meget gerne en kage med til kaffen.  Hjælpere p.t.: Per og Bente og Joan og Arne.

Med venlig hilsen

Arne, Mobil: 51 33 88 90
NB: Ved tilmelding af flere personer på en gang i roseddel skal der ikke logges ind på roseddel.Man går direkte til kalenderen og trykker på aktiviteten. Her skal så skrives navn og evt. ledsagere.

Eksempelvis tilmelding af 4 personer: Jens og Jensine Hansen +2, Herefter e-mail og telefonnummer. Tryk til sidst på ”Tilmeld”.

Udgivet i Nyheder | Skriv en kommentar